Biest-Houtakker welkom - Saanderdaags

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Biest-Houtakker
Biest-Houtakker, vanaf nu 'De Biest', zoals iedereen het dorp hier noemt, is een klein dorp met een enorm saamhorigheidsgevoel.  'Onder de rook van Tilburg' behoudt het fier zijn Anthonius van Paduakerk en geniet het dagelijks van het zelf gebouwde gemeenschapshuis, het dorpsgebouw 't Gebint. Het verenigingsleven is opvallend actief, reden waarom Coba en Giel een ontmoeting hebben voorgesteld met twee ex-prinsen van de Pinnekleuvers. Reden voor Giel om de accordeon weer eens uit de kast te halen.

Theo vertelt met emotie over de mooie kerk, waar in 2013 de laatste eucharistie-viering plaatsvond. Ook komen er emoties vrij wanneer er gesproken wordt over de gruwelen van de tweede wereldoorlog, De Biest was voor de Duitsers een belangrijke vooruitgeschoven post, alle bruggen zijn in '44 opgeblazen en op veel akkers zijn landmijnen ingegraven.

Er is ook plezier om de streken die in en om het kanaal werden uitgehaald en om Giel die met twee linkerhanden al het boerenwerk aanpakte wat hem voorhanden kwam. De première trok erg veel belangstelling, 't Gebint zat goed vol!
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu