Casteren welkom - Saanderdaags

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Casteren
De ontmoetingen die Coba en Giel hadden in Casteren zijn stuk voor stuk ervaren als een terugblik in de tijd. Een tijd waarin Casteren alleen nog via onverharde wegen te bereiken was, de pastoor het morele ijkpunt van het hele dorp was, hierin bijgestaan door de hoofdonderwijzer, een man met zelfs straffere rigide denkbeelden dan meneer pastoor zelf. De leefwereld van Miet, voorleesmoeder, 87 jaar uit gezin van 10; Tom(ash), 91 jaar uit gezin van 4, in de textiel, zoon van caf├ębaas; Gerrit, zoon v landarbeider (bieten zuiver maken), 90 jaar uit gezin v 4 en Seel (Marcel), 88 jaar, zoon van kastelein: de leefwereld van deze mensen was 75 jaar geleden nog erg overzichtelijk. Het dienstnemen in het leger en betrokken raken bij de 'politionele acties' in Indonesia was dan ook uitermate shockerend voor een gevoelsmens als Tom.
Miet leefde enorm op, of ze nu sprak of luisterde, zong of danste, spontaan acteerde of juist volledig zichzelf was, er is niemand die Coba en Giel zo verbaasd heeft doen staan als Miet.
De bijeenkomsten waren steeds erg verrassend, de 'premiere' was heel goed bezocht, en de betrokkenheid was enorm. Waarvoor veeld dank, lieve mensen!
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu