presentatie plus 3 films - Saanderdaags

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Weebosch
Liever MULO dan Huishoudschool. Verhalen uit Weebosch (N.Br.) over het onderwijs voor meisjes, zo'n 45 jaar geleden.
Gesprekjes over Harrie Franken, muzikant en auteur van 'Liederen en dansen uit De Kempen' en over het roemruchte 'Ut Muziek' uit Weebosch: een toonaangevende muziekgroep uit het gebied van Brabantse folklore.
Of het nu om de toneelvereniging gaat of de voetbalclub, de kermis of de bedevaart, De Weebosch toonde altijd een saamhorigheid die sterk genoeg was om het naburige Bergeijk te weerstaan. We praten met degenen die met de bus naar de kolenmijnen in Belgie gingen om daar te werken, we praten over meester (en dichter) Hendrik van de Laar, we praten met Nel over het culturele leven van Bergeijk in het algemaan en van Ut Muziek in het bijzonder en met Jeanne de Backer gaan we ver terug in de tijd.

Uiteindelijk belanden we in De Pielis, oftewel 'het einde van de wereld' omdat die streek ongelooflijk afgelegen ligt, als grensgebied met Belgie. We praten niet alleen, we zingen, we dansen, er zijn voordrachten, ontboezemingen en we hebben plezier met elkaar. De Weebosch steelt het hart van Coba en Giel, maar kijkt u zelf naar deze drie (van de 22) films over De Weebosch.
┬┤De Pielis┬┤ is de voormalige weidegrond ten zuiden van Weebosch, helemaal aan de grens met Belgie. We praten over de ontginning, de smokkel, de vluchtroute en het isolemant.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu